Irwan Syahrir

more photos (1)


#49 top readers
#45 top librarians
#4 top reviewers
#11 best reviewers
#28 most followed



Jen Knox
1,407 books | 3,475 friends

owl
owl
1,030 books | 487 friends

Pera
404 books | 645 friends

Anita
264 books | 800 friends
Friend details

Virna
691 books | 80 friends

Kristin
433 books | 2,793 friends

Lorenzo...
1,605 books | 225 friends

aldo zi...
9,866 books | 317 friends

More friends…

Irwan is following 2 people

2013 Reading Challenge
Irwan
Irwan has completed his goal of reading 50 books for the 2013 Reading Challenge!
 
view books »

Irwan Syahrir

Goodreads Author


born
in Surabaya, Indonesia
October 01

gender
male

member since
July 2007

About this author


To ask Irwan Syahrir questions, please sign up.

Popular Answered Questions

Irwan Syahrir Translating a book (Indonesian-English) by an Islamic scholar. The book will be presented at the Frankfurt Book Fair next year in which Indonesia will…moreTranslating a book (Indonesian-English) by an Islamic scholar. The book will be presented at the Frankfurt Book Fair next year in which Indonesia will be the country guest (theme). (less)
Average rating: 3.61 · 23 ratings · 10 reviews · 1 distinct work · Similar authors
Dunia Anna
by
3.33 of 5 stars 3.33 avg rating — 186 ratings — published 2002 — 14 editions
Rate this book
Clear rating

* Note: these are all the books on Goodreads for this author. To add more, click here.

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

A note from Oslo Book Festival 2011 (Select)
1 chapters   —   updated Sep 18, 2011 04:35AM
Description: a note
Column (Nonfiction)
1 chapters   —   updated Oct 29, 2010 01:44PM
Description: a collection
Sketsa Andalusia (Travel)
4 chapters   —   updated Jan 07, 2010 10:41AM
Description: Catatan perjalanan ke Andalusia. Tulisan dilengkapi foto bisa dilihat di blogku: http://irwansyahrir.blogspot.com/
Jalan-jalan ke Baker Street 221b (Travel)
1 chapters   —   updated Dec 18, 2009 01:29AM
Description: Naskah yg diikutkan dalam sayembara penulisan catatan perjalanan di milis Apresiasi Sastra. Naskah ini masuk dalam top ten list, urutan ke-8.
"Membumikan" Al-Q...
Irwan is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

Irwan Irwan said: " ..currently translating... :-) "

 
In Search of Lost...
Rate this book
Clear rating

 
Å Være Underveis
Irwan is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Irwan's Recent Updates

Irwan is on page 402 of 661 of "Membumikan" Al-Quran
"Membumikan" Al-Quran by M. Quraish Shihab
Rate this book
Clear rating
Dunia Anna by Jostein Gaarder
" Kita tidak seharusnya terbiasa dengan ancaman pemanasan global. Sebaliknya! Kita harus mengatasinya

Jostein Gaarder is back!! Dan buku ini bener-bener mengingatkan gw betapa exciting-nya membaca karya beliau (di mana di satu sisi, gw masih aja pe..." Read more of this review »
Irwan rated a book 3 of 5 stars
Ernest Hemingway on Writing by Larry W. Phillips
Rate this book
Clear rating
A short book containing passages collected from different sources, mainly hemingway's own works or interviews, about writing and a writer's life.

Some are strongly inspiring. Some I have read in Moveable Feast.

Generally, reading collection of snippe
...more
Irwan is reading Ernest Hemingway on Writing: I just finished Ernest Hemingway on Writing and gave it 3 stars.
Ernest Hemingway on Writing by Larry W. Phillips
Rate this book
Clear rating
Irwan is currently reading
Ernest Hemingway on Writing by Larry W. Phillips
Rate this book
Clear rating
Irwan rated a book 4 of 5 stars
The Intelligent Investor by Benjamin Graham
Rate this book
Clear rating
This book can be called "The Inner Game of Investing" because it teaches me -- who has no economic background and bored to death looking at those numbers in the financial reports -- the big picture of the investing world. To approach it, like musicia ...more
Irwan marked as pointers
Financial Shenanigans by Howard M. Schilit
Rate this book
Clear rating
Irwan marked as pointers
The Financial Numbers Game by Charles W. Mulford
Rate this book
Clear rating
Irwan marked as pointers
Financial Statement Analysis by Martin S. Fridson
Rate this book
Clear rating
Irwan marked as pointers
Competitive Strategy by Michael E. Porter
Rate this book
Clear rating
More of Irwan's books…
Victor Shklovsky
“You have to store up books, becoming acquainted with human experience; let them lie around your thoughts, becoming yours—ring upon ring, as a tree grows, let them rise up from the depths like coral islands.

If it gets crowded with all the books and there's nowhere to put your bed, it's better to exchange it for a folding bed”
Victor Shklovsky

Mahatma Gandhi
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”
Mahatma Gandhi

Albert Einstein
“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”
Albert Einstein

Ernest Hemingway
“If you are lucky enough to have lived in Paris as a young man, then wherever you go for the rest of your life, it stays with you, for Paris is a moveable feast.”
Ernest Hemingway, A Moveable Feast

Mark Twain
“If you tell the truth, you don't have to remember anything.”
Mark Twain

345 Goodreads Indonesia — 13794 members — last activity 7 hours, 33 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more
1 Goodreads Feedback — 16460 members — last activity 12 minutes ago
This is a place to give feedback about Goodreads. Feature ideas, bugs, or any other suggestion for improvement. The Goodreads staff monitors this grou ...more
220 Goodreads Librarians Group — 45866 members — last activity 1 minute ago
A place where all Goodreads members can work together to improve the Goodreads book catalog. Non-librarians are welcome to join the group as well, to ...more
48501 Indonesian Photography books — 43 members — last activity May 23, 2011 11:13PM
Indonesian photography books by Indonesian photographers. our mission is to compile and expose all Indonesian photographers books. Mengumpulkan dan me ...more
20125 Global Network Connections on Goodreads — 188 members — last activity Nov 07, 2009 11:56AM
Welcome to Global Nework Connections on Goodreads. GNC is the community of Global Network Connections based on Ning social networking platform where y ...more
20124 Friends of Europe on Goodreads — 223 members — last activity Nov 25, 2013 10:41AM
Welcome to Friends of Europe on Goodreads, where all the europeans citizens, as well as the supporters of Europe, meet and exchange their points of vi ...more
1210 Philip K Dick — 704 members — last activity Dec 24, 2014 08:22AM
Welcome to the Philip K. Dick discussion group. Have fun and be creative. Choose ALL to view all discussions.
894 Martial Arts — 167 members — last activity Dec 14, 2014 08:52AM
This is the group for everybody who have interests in martial arts books.
2356 Niven Govinden Q&A — 43 members — last activity Jan 30, 2008 03:36PM
To mark the paperback release of 'Graffiti My Soul', author Niven Govinden will be holding a Q&A session on Saturday January 26th 7pm GMT (2pm EST) to ...more
1102 Bitter Reality — 65 members — last activity Oct 08, 2007 01:51PM
Independent observation of social, historical and political events, focusing on Iran.
More of Irwan’s groups…



Comments (showing 1-37)    post a comment »
dateUp_arrow    newest »

message 37: by Irwan

Irwan Airin wrote: "Hai... Mas Irwan. Saya baru saja berhasil membaca hingga tamat novel milik Gaarder, "Dunia Anna". Terima kasih atas terjemahannya. Saya jadi gak pusing lagi kalau baca karya filsafat :))

Salam sukses"


Terima kasih, Airin. Baguslah kalo menikmati bacaan opa Gaarder :-)


message 36: by Airin

Airin Hai... Mas Irwan. Saya baru saja berhasil membaca hingga tamat novel milik Gaarder, "Dunia Anna". Terima kasih atas terjemahannya. Saya jadi gak pusing lagi kalau baca karya filsafat :))

Salam sukses


message 35: by Irwan

Irwan Christie wrote: "Hi Irwan, Thanks for adding me :) kayanya sama2 suka baca buku sejarah juga :)"

Hi Christie, sama-sama! Aku pembaca segala hehehe.. Ayo berbagi bacaan seru :-)


message 34: by Christie (last edited Oct 13, 2014 07:54PM)

Christie Olintje Hi Irwan, Thanks for adding me :) kayanya sama2 suka baca buku sejarah juga :)


message 33: by Irwan

Irwan Michiyo wrote: "terimakasih..Irwan
wow Orhan Pamuk..favoritmu ya? jadi terpacu bwt bc Snow nih..
salam buku.."


Salam kenal, Michiyo. Betul Orhan Pamuk penulis favorit saya saat ini. Selamat menikmati Snow!


Michiyo 'jia' Fujiwara terimakasih..Irwan
wow Orhan Pamuk..favoritmu ya? jadi terpacu bwt bc Snow nih..
salam buku..


ijul (yuliyono) Hi, teman...udah baca apa aja di bulan Februari ini? Tinggal sehari lagi nih. Yukkk, dibagi kesan-kesannya, siapa tahu bisa menginspirasi temans lain sebagai bahan bacaan di bulan-bulan mendatang.

Ayo di-update list buku yang udah kamu baca di sini ya:
Buku Yang Kubaca di Bulan Februari

Baca itu Seru...


Wirotomo Nofamilyname Iya nih Mas Irwan, saya juga baru sadar pas lagi kebetulan masuk k e profilenya Mas Irwan dan tertulis "add as a friend?" Jadi segeralah saya mengadd.
Thanks juga sudah diapprove.
Semoga setelah jadi "friend" bisa lebih intensif tukar informasi bukunya. :-)


message 29: by Azia

Azia hello mas irwan..thanks udh di-approve..
salam kenal :)


Harun Harahap INSPEKSI DAFTAR BUKU BACAAN BULANAN

Sudah baca buku apa sajakah Anda bulan ini? Tinggal 2 hari lagi kita berganti bulan nih..

Mari laporkan daftar buku bacaan Anda bulan ini di

Forum Buku Yang Dibaca Bulan Agustus 2010

Jangan lupa sertakan (link)reviewnya yah*kalau ada*.

Terima kasih.

Harun Harahap,
petugasinspeksiyanggemartersenyum


message 27: by Nenangs

Nenangs so that's why your comments never showed up on my update page :)

salam kenal!
*grin*


message 26: by Leli (last edited Jul 09, 2010 03:22AM)

Leli iyaa :))

portman, rite.
karakter senator amidalanya yg gw suka.


message 25: by miaaa

miaaa maaaaaaaaaaaaaaas kemarin pas ngebahas my name is red, aku ingat pernah baca buku sejenis yg cara berkisah lewat karakter per karakter tapi lupa selupa2nya buku apa. tadi baru ingat, bukunya capote yg in cold blood :D


message 24: by Ratih

Ratih halo, apa kabar?? thanks udah approved friend request-nya. katanya mba roos suka banget ma orhan pamuk ya? ini aku juga lagi getol baca buku2nya dia, aku penasaran banget ma masyarakat turki soalnya.


 Δx Δp ≥ ½ ħ iyah, panggil ajah Qui

hehe, koleksi buku saia mah masih minim, jd gak ada yg impresif-impresifan. kebetulan ajah saia mah gak mengenal genre. semua buku dihajar :D

ayo, kita hajar buku2 :)


 Δx Δp ≥ ½ ħ Hallo Mas Irwan, hehe.. ternyata kita belum temenan yah? padahal komen2an dah kemana-mana :D

maab

hehe, moga bisa berbagi info buku bagus

salam kenal,

כשלאנציקלופדיותינו


message 21: by Vyta

Vyta lagi baca snow dan the prophet, aja?

aku juga akan ngasih 4 bintang buat the prophet (versi bahasa)

^,^


message 20: by e.c.h.a

e.c.h.a Ziiinggggg.....Salam kenal..wuih jauh amat tinggalnya *ngambil teropong*


message 19: by Irwan

Irwan Ronny wrote: "lho malah belum ya di sini? *bingung*"

hehehe.. kalo gak salah dah ketemu di sebuah tret diskusi.. :-)




Prestige what do you think about my writing


message 17: by indri

indri eeh, ternyata dirimu orang Surabaya yaa??
baru ngeh euy...
aku cukup lama juga disana..


message 16: by Felly

Felly terima kasih sudah di-approve, Mas :)


message 15: by eL

eL hello...
jabat erat, el


message 14: by Roos

Roos Whaaaaaaaaaaaaa....kaosnya dipakai...Keren euy!


message 13: by Irwan

Irwan Roos wrote: "Ternyata...aku juga belum pernah mejeng dirumah ini yah...hehehehe.
Mas Irwan, terima ksih oleh-olehnya, besok lagi yah...*maruk mode on*
Wah baru tahu kalo buku itu sangat berarti...langsung aku..."


Welcome, welcome!

:-)


message 12: by Roos

Roos Ternyata...aku juga belum pernah mejeng dirumah ini yah...hehehehe.
Mas Irwan, terima ksih oleh-olehnya, besok lagi yah...*maruk mode on*
Wah baru tahu kalo buku itu sangat berarti...langsung aku baca deh...hehehe.
Pokoknya matur suwun sanget nggih.


message 11: by Ayu

Ayu Palar Thanks for the friend-confirmation :)


message 10: by Irwan

Irwan sama sama.
wah denger aja baru sekarang tentang buku itu. sorry gue gak bisa ngasih komentar ato saran. Good luck deh :-)


wioblivion makasih udah nge-add gue :) btw, sampe saat ini gue masih penasaran, Graffiti My Soul nya Niven Govinden bener2 baguskah? kalo bagus, gue bakal order ke Amazon UK :)


message 8: by Irwan

Irwan Erie wrote: "eh.. prasaan gw blom mampir ama mejeng disini

mampir ah :D"


monggo-monggo Mas :-)


Idle Hippo eh.. prasaan gw blom mampir ama mejeng disini

mampir ah :D


message 6: by Irwan

Irwan lita wrote: "hai Irwan, thanks ya dah di-add"

Sama-sama :-) Salam kenal!


message 5: by lita

lita hai Irwan, thanks ya dah di-add


message 4: by Jalil

Jalil Taghi A thanks for add request-----------behzaad from persia http://en.wikipedia.org/wiki/Persia


Evrodina Salam kenal Mas Irwan, siapa tahu kita bisa exchange buku2 yah?

xoxo
dina


message 2: by nanto

nanto salam kenal mas Irwan,

sedang OL rupanya heheh kaget langsung ada respon soal "Student Indonesia" hehehe mana masih sibuk atur napas abis pusing seharian. Moga bisa bagi-bagi info di goodreads

nant's


message 1: by Kelly

Kelly Moran Pleasure to meet ya!
Kelly Moran
home.wi.rr.com/kellymoran
XXXOOO


back to top