Yusiana Basuki




Mia Pra...
1,124 books | 626 friends

Mikochin
597 books | 182 friends

Vera
353 books | 599 friends

mina
418 books | 210 friends

Ririn
1,156 books | 313 friends

Sabrina...
1,593 books | 277 friends

Kristia...
1,725 books | 595 friends

Katheri...
1,539 books | 1,591 friends

More friends…



Yusiana Basuki

Goodreads Author


Born
Bandung, Indonesia
Website

Genre

Member Since
February 2011

URL


     One Friday morning in McDonald drive-thru, a young man worked behind the window, accepting payments from customers, said to me "That's the car that I want to buy," pointing to Audi A6 sedan in front of me. I responded "Believe in yourself and work hard so your dream will come true. You can buy it someday." Our short conversation went on; briefly, he became hopeful and said: "I will buy it... Read more of this blog post »
 •  0 comments  •  flag
Twitter icon
Published on April 16, 2016 18:39 • 91 views • Tags: believe, dream, hard-work, patience, persistence
Average rating: 2.67 · 18 ratings · 7 reviews · 5 distinct works · Similar authors
Naga Kuning

2.67 avg rating — 15 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
The Yellow Dragon

2.67 avg rating — 3 ratings — published 2009 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Tiga Balerina

0.00 avg rating — 0 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
The Three Ballerinas

0.00 avg rating — 0 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
The Exotic Orchid

0.00 avg rating — 0 ratings — published 2007
Rate this book
Clear rating
More books by Yusiana Basuki…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

The Three Ballerinas - Chapter 1 (Romance)
1 chapters   —   updated May 13, 2015 06:34PM
Description: The Three Ballerinas is the inspiring story of Arianna, an Indonesian living in the California winery, and the extraordinary depth of her love for her two autistic children, and the sacrifices she makes as a single mother to enable them to live independent, productive lives. Her first born, Nina, grows up in a solitary world, unable to interact with other children, and beset by baseless fears, typical of autism. Eventually, due to Arianna's hard work in securing medical help, while struggling against the intolerance and cruelty of people unaware of the manifestations of autism, Nina becomes independent and studies art in Italy. She creates a masterpiece based on her lonely youth, entitled "The Three Ballerinas." To complicate her already overwhelming life, Arianna unexpectedly met up with her teenage love, Yudi, who is now an important Indonesian politician, and she carries a secret that could destroy the life and career of her true love.
Naga Kuning - Bab 1 (Romance)
1 chapters   —   updated May 13, 2015 06:31PM
Description: Lily Kho adalah seorang wanita non-pribumi; puteri seorang konglomerat kaya raya yang hidupnya bagaikan seorang putri raja. Namun kebahagiaan masa mudanya terenggut saat ia menjadi salah satu korban tragedi Mei 1998 di Jakarta. Sejak saat itu ia mengalami berbagai siksaan fisik dan psikologis yang teramat memilukan. Lily harus mengumpulkan seluruh semangat dan kekuatan yang dimilikinya untuk mengatasi berbagai penderitaan berat yang dialaminya agar bisa kembali meneruskan hidupnya. Para tokoh novel ini berkelana keliling dunia, antara Jakarta, Singapura, Zurich, London, Boston, dan San Francisco, dalam usaha penyembuhan Lily dari trauma kejiwaan. Kemelut cinta, penghianatan, usaha pembunuhan, dan intrik-intrik bisnis juga harus dilalui Lily untuk mengibarkan kembali keberhasilan dinasti 'Naga Kuning'. Kisah Lily ini bisa memberikan inspirasi tentang pejuangan seorang wanita yang harus mengatasi krisis pribadi dan sekaligus persoalan bisnis di sekitarnya. Pergolakan politik Indonesia di akhir masa Orde Baru yang mengantarkan bangsa Indonesia ke era Reformasi menjadi latar belakang yang menarik dan menghidupkan kisah ini.
The Yellow Dragon (Romance)
1 chapters   —   updated May 13, 2015 06:30PM
Description: Lily Kho, a Chinese woman born in Indonesia, the daughter of a rich conglomerate owner, endures all manner of physical and psychological torment due to the tragedy she experienced in May 1998 when the political turbulence shook the country. As a Chinese woman, she struggles in racially biased Indonesia and experiences a gender discrimination. Lily is forced to use all of her strength and fortitude to overcome almost impossible obstacles to succeed her father’s global enterprise. This is an awe inspiring story of overcoming adversity, as the characters travel around the globe between Jakarta, Singapore, Zurich, London, Boston and San Francisco. A gripping, heart-wrenching love story entails family honor, betrayal, murder, and business intrigue, set against the Indonesian historical turmoil of the hideous political atrocities in late 20th century. Lily endeavors to continue her father’s legacy and achieve enduring love and inner peace.
Tiga Balerina (Romance)
1 chapters   —   updated Mar 06, 2013 05:47PM
Description: Arianna tak menyangka akan menjadi ibu tunggal bagi kedua buah hati yang teramat dicintainya. Putri pertamanya, Nina, tumbuh dalam dunia yang kesepian, tak mampu berinteraksi dengan anak lain, dan selalu dilanda ketakutan tak beralasan yang menjadi ciri khas anak dengan autisme. Luke, anak keduanya juga didiagnosis autisme. Tak kenal lelah mencari bantuan medis sambil berjuang melawan sikap tidak ramah dan kekejaman masyarakat yang tidak memahami autisme, Arianna akhirnya bisa mengantar Nina menjadi gadis mandiri yang belajar seni rupa di Italia. Dalam dunianya yang kesepian, Nina berhasil menciptakan sebuah lukisan berdasarkan dunianya yang kesepian, berjudul "Tiga Balerina" Seolah belum cukup rumit kehidupannya, tanpa diduga Arianna bertemu kembali dengan cinta pertama masa remajanya, Yudi, yang sekarang menjadi seorang politikus penting di Indonesia. Rahasia apakah yang tersimpan di antara mereka berdua? Akankah suatu hari nanti Arianna bisa menemukan kebahagiaan tanpa harus melukai hati siapa pun?
The Exotic Orchid (Romance)
1 chapters   —   updated Apr 21, 2011 06:08PM
Description: Annie, the main character of the story, is a Javanese woman of noble birth. Her arranged marriage, and followed by her husband’s adulterous betrayal, then subsequent lost of custody of her only child forced her to escape from Indonesia to New York with only a few hundred dollars in her pocket, determined to find a better life. She finds a job as a Balinese dancer. Through hardship, long and winding roads for years in work, courtship and motherhood, such as having an illegitimate son that is disgraceful according to Indonesian moral standard, and being expelled by Indonesian community in New York, she strives to become a distinguished fashion designer. The story of an immigrant struggles for her existence is relevant to American society. I also include Javanese and Balinese traditions, which manifest themselves, shown in the character’s inner conflicts, as her efforts to release herself from her original cultural binding and enter the American way of thinking.
More of Yusiana’s writing…

Yusiana’s Recent Updates

Yusiana Basuki is currently reading
Catechism of the Catholic Church by Pope John Paul II
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki is currently reading
Metaprogramming Ruby 2 by Paolo Perrotta
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki is currently reading
RHCSA & RHCE Red Hat Enterprise Linux 7 by Asghar Ghori
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki has read
The Phoenix Project by Gene Kim
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki is currently reading
iPhone 6s Portable Genius by Paul McFedries
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki is currently reading
iPhone 6 by Trevor Barnes
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki has read
The Kite Runner by Khaled Hosseini
The Kite Runner
by Khaled Hosseini (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Kite Runner, one of the best Novel of Khaled Hosseini. I like it although took some times to finish the book. It's not because of boring book, but my daily busy schedule prevented me to keep reading. The story about two boys who grew up together unde ...more
Yusiana Basuki finished reading
The Kite Runner by Khaled Hosseini
The Kite Runner
by Khaled Hosseini (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Yusiana Basuki made a comment on her profile
4926998
" Welcome Spring

If someone asks me what is your favorite season? No hesitant I'll answer Spring. This season is a symbol of hope after a long cold winte
...more "
More of Yusiana's books…
“Kindness is a spontaneous act with no expectation in return.”
Yusiana Basuki

“Bacaan membawa cakrawala pemikiran kita ke tahap yang lebih tinggi.”
Yusiana Basuki

“Bacaan membawa cakrawala pemikiran kita ke tahap yang lebih tinggi.”
Yusiana Basuki

“Kindness is a spontaneous act with no expectation in return.”
Yusiana Basuki

345 Goodreads Indonesia — 19136 members — last activity 8 hours, 20 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more
44191 Bookstalkers — 267 members — last activity Nov 21, 2016 11:08AM
Sebuah klub buku virtual di mana teman-teman bertemu di dunia maya untuk mendiskusikan buku, berbagi inspirasi dan ide, sharing tentang menulis, dan a ...more



Comments (showing 2-51)    post a comment »

message 51: by Yusiana

Yusiana Basuki Welcome Spring

If someone asks me what is your favorite season? No hesitant I'll answer Spring. This season is a symbol of hope after a long cold winter when trees were barren, flowers died, leaves fell down. It is a time of renewal of everything. The birds begin chirping, the flowers: daffodils, tulips, hyacinth sprout out from the ground. The colorful leaves start blooming.

       The sublime weather is refreshing. Our spirit of life and activity jolt from our heart. We plan our gardening what annual should we plan in the yard this year. People start jogging, running or walking along walking pavements. Is it coincidence that Easter happens at the beginning of spring? Or does it represent something deeper than Easter tradition of egg hunts and lamb/ham meals?


message 50: by Yusiana

Yusiana Basuki Hi, I have created my facebook page as an author: https://www.facebook.com/YusianaBasuk...

Won’t you please like my new author page? It will only take you a second, but it would mean the world to me. Thank you.


message 49: by Yusiana

Yusiana Basuki Hi, I join Twitter today. My ID: @YusianaBasuki. Let's get connected.


message 48: by Yusiana

Yusiana Basuki Kabar Gembira - Novel Tiga Balerina

Novel ketiga yang berjudul 'Tiga Balerina' sudah diterjemahkan dan diterbitkan oleh Gramedia. Novel aslinya dalam bahasa Inggris adalah 'The Three Ballerinas': http://www.lulu.com/spotlight/yusiana


message 47: by Yusiana

Yusiana Basuki Edisi cetak "The Three Ballerinas" bisa didapatkan di http://www.lulu.com/spotlight/yusiana atau di amazon.com ataupun toko buku lainnya.


message 46: by Yusiana

Yusiana Basuki Novel 'The Three Ballerinas' dalam format e-book, yang bisa dibaca di Ipad, Nook, Kindle, Mac, PC, dll, sudah bisa dibeli.

Silakan akses di http://www.lulu.com/product/ebook/the....

Dalam waktu tidak lama juga bisa dibeli lewat iBookstore (iTunes) atau "Barnes and Noble's".


message 45: by Yusiana

Yusiana Basuki E-book 'Lirik Plus Kord (LPK)' Gratis

Bagi pembeli novel Naga Kuning, bisa mendapatkan koleksi kord-kord gitar dari 'Lirik Plus Kord (LPK)' secara gratis. Informasi selengkapnya bisa dilihat di http://www.lirikpluskord.com/


message 44: by Yusiana

Yusiana Basuki Mulai hari ini (25 Mei 2011) novel Naga Kuning sudah bisa dibeli di toko buku atau online lewat Gramedia: Naga Kuning.

novel Naga Kuning


message 43: by Yusiana

Yusiana Basuki Dina,
Sama-sama. Selamat hari Kartini juga.


message 42: by Dina

Dina iya nih, tertarik juga sih buat baca yang inggrisnya. tp kalo ga kesampean beli, ya beli yg terjemahan aja deh, hahaha.

makasih ya Bu atas masukannya :) i'll try my best!

anyway, selamat hari kartini! :)


message 41: by Yusiana

Yusiana Basuki Dahlina,
Iya, ini salah satu novel yang saya bahas sedikit waktu wawancara dengan VOA.

Sebentar lagi novelnya tersedia di toko buku.


message 40: by Yusiana

Yusiana Basuki Segera beredar di toko buku.

Novel Naga Kuning


message 39: by Dina

Dina haha iya makasih bu :)

btw, ibu tinggal di NY?

yammpun aku juga baru sadar kalo buku2 ibu semua in english! so cool :)
di indo di jual ngak? :)


message 38: by Dina

Dina makasih udah di add yaa :)
sebenernya aku belum pernah baca buku Ibu, tapi aku pasti baca deh. hehehe!

sukses selalu!


message 37: by octavia

octavia wah kehormatan di add sama seorang penulis..
terima kasih banyak ya bu..
semoga saya bisa belajar banyak dari ibu ^^


message 36: by Rachmi

Rachmi halo mba, terima kasih mau jadi temenku, selamat baca the kite runner ya, itu salah satu novel favorit ku, kalau udah selesai baca mungkin kita bisa ngobrol2 tentang kite runner ^0^


message 35: by Dee

Dee Makasih ya udah di add:)
Salam kenal dan sukses selalu untuk mba Yusiana:)


message 34: by Meimei

Meimei Camui makasih kak, udah di add....
salam kenal yaaaa :)


message 33: by Indira

Indira Iljas btw aku tertarik dengan keduanya mbak... :)


message 32: by Indira

Indira Iljas Pokoknya aku slalu tertarik Mbak dengan novel China (Anchee Min, Lisa See, Xinran dll), Jepang (khususnya era Jepang jaman dulu), India dll. Ada unsur sejarah aku seneng banget mbak.... ^-^


message 31: by Vbryana

Vbryana trima kasih sudah d-add...
salam kenal mba' Yusiana...
sukses y...:)


message 30: by Riri

Riri Halo mbak Yusiana..
Salam kenal ya mbak..,
:)


Harlequin Books Hello Yusiana, it is a pleasure to meet you.


message 28: by Sabbath

Sabbath Natalie terima kasih sudah add.. ^^
salam kenal mbak..


message 27: by rati

rati mbak Yusi, terima kasih sudah di-add
saya sudah baca chapter 1 The Exotic Orchid dan cukup menarik,sayangnya bukunya belum ada ya di Ind?


Febrianti Ika salam kenal mbak Yusi...thanks sudah add :)


message 25: by Indira

Indira Iljas hallo mbak yusi... trimakasih ya sudah di add. btw itu buku2 karangannya "genre aku bangettttt" klo boleh tau apakah ada di toko buku di Indo sini ?


Florentine salam kenal...
thanks udah di add ya...


message 23: by Sari

Sari Suharlan terima kasih telah menjadi temanku hiks..hiks..aku jadi terharu dan kapan ya aku bisa menulis hiks..hiks...
sekali lagi good luck


Dewayanie prasetio hai mb Yusi, trims ya sudah di add...:)


message 21: by Dewi

Dewi V Terima kasih sudah meng-add saya di GR ya Mbak...


message 20: by Ivon (last edited Feb 21, 2011 06:51PM)

Ivon ah, makasih sudah add saya, mbak Yusi :)


Pandasurya haii, mba Yusiana

makasih udah berteman di GR

wah penulis buku ya rupanya
dan penyuka romance nih..hehe

salam kenal :)
salam buku


Niratisaya Niratisaya Halo, Mbak :-)
salam kenal!


message 17: by Luz

Luz Balthasaar Halo Mbak Yusiana ^^ Terima kasih diadd yaa... :D


message 16: by Helvry

Helvry Sinaga haduh saya jangan dipanggil pak, mbak
saya dipanggil helvry saja. hehehe


message 15: by Helvry

Helvry Sinaga Salam kenal mbak Yusi,
senang berteman di sini.


Helvry


message 14: by Yusiana

Yusiana Basuki Winda,
Iya, saya udah ikutan GRI dan memperkenalkan diri disana ;-).

Terima kasih atas doanya.


message 13: by winda

winda Whuaaaa, terimakasih banyak buat linknya...
Asyiiik bisa berkesempatan buat membaca bukunya... nanti kalau sudah baca saya kabari lagi ^__^

Oiya, sudah ikutan group Goodreads Indonesia yaaa... disana ada tread buat kenalan para penulis dan penerbit
http://www.goodreads.com/topic/show/7...

Semoga bukunya semakin dikenal dan dibaca oleh pencinta buku di Indonesia :)


message 12: by Yusiana

Yusiana Basuki Winda,
Novelnya:
1. The Exotic Orchid
2. The Yellow Dragon

Silakan baca chapter pertamanya dari masing-masing novel di

1. The Exotic Orchid: http://www.goodreads.com/story/show/2...
2. The Yellow Dragon: http://www.goodreads.com/story/show/2...

Silakan kasih tahu saya tertarik dengan novel yang mana.

Terima kasih sebelumnya.


message 11: by winda

winda Yusiana wrote: "
Semoga Winda berkesempatan juga untuk berkeliling dunia. Amiena..."


Whuaaaahhhh Aamiiiin... Thanks buat doanya yaaa...

Boleh tau judul novelnya? jadi tertarik buat baca *atau saya bisa dapet gratis, hehehe*


message 10: by Yusiana

Yusiana Basuki Winda,
Salam kenal.

Selain dari kecil ingin jadi penulis, saya juga ingin berkeliling dunia. Dengan melihat dunia banyak memberi inspirasi ke kehidupan dan tulisan saya. Di dalam kedua novel saya, cukup banyak tempat-tempat di dunia yang dikunjungi oleh pelakunya dan saya bisa menceritakan seperti itu karena pernah berkunjung kesana.

Berdasarkan pengalaman hidup saya, Dream first, then work on it, maka kemungkinan itu akan tercapai.

Semoga Winda berkesempatan juga untuk berkeliling dunia. Amien.


message 9: by winda

winda Hello, I'm human being ^__^
Whuaaa, tulisannya bagus Bu.... semoga saya juga berkesempatan menjelajah Amerika, Eropa dan Amerika Selatan...
Senang bisa berkenalan dan berbagi di goodreads :)


message 8: by nila

nila salam kenal mba.
thanks sudah di add


message 7: by Nanny

Nanny SA salam kenal juga :D

*ngajak salaman


message 6: by Felly

Felly thanks udah di add ^^


message 5: by Poppy

Poppy Salam kenal juga, Mbak. Insya Allah ada kesempatan ketemu :)


Yusiana Basuki Saya tinggal di Chicago area.

Disini cukup banyak orang yang asalnya Manado, nampaknya mereka menguasai Chicago ;-).

Beberapa waktu lalu, salah satu teman dari Manado (Ira Sigar) diwawancarai oleh Voice Of America (VOA). Bisa dilihat di link ini tentang wawancaranya: http://www.voanews.com/indonesian/pod...


message 3: by Aini

Aini saya tinggal di menado....kayaknya engga ada deh,belum nemu.tinggal di menado juga?


Yusiana Basuki Mat kenal juga.

Banyak teman disini yang dari Manado ;-).


« previous 1
back to top