Mardihah




Norhasmeza
495 books | 24 friends

syafiqah
642 books | 89 friends

LadyKei...
315 books | 368 friends

Mohd Ab...
0 books | 249 friends

Zahirud...
5 books | 149 friends

Najibah...
2,003 books | 949 friends

Rebecca
742 books | 153 friends

Noorhas...
755 books | 177 friends

More friends…



Mardihah

Goodreads Author


Born
in Malaysia
Website

Member Since
July 2010

URL


Jangan nyanyi lagu rindu.

Mardihah hasn't written any blog posts yet.

Average rating: 3.85 · 136 ratings · 35 reviews · 7 distinct works · Similar authors
Mr. Pai Epal

3.77 avg rating — 83 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Nadratul Nisa'

4.12 avg rating — 25 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Dan Gerimis Berbisik

really liked it 4.00 avg rating — 5 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
Andai Gerimis Berhenti

4.75 avg rating — 4 ratings — published 2010
Rate this book
Clear rating
Lukisan Jiwa

4.33 avg rating — 3 ratings
Rate this book
Clear rating
Melodi Cinta Edisi 2

by
3.44 avg rating — 9 ratings — published 2015
Rate this book
Clear rating
Antologi Orang Berdosa: Isl...

by
3.57 avg rating — 7 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
More books by Mardihah…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

Ikan Fugu , Lukis...
Rate this book
Clear rating

 
Bila Tuhan Berbicara
Mardihah Mardihah rated a book really liked it
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Detektif Indigo
Mardihah Mardihah rated a book really liked it
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Mardihah's Recent Updates

Mardihah Mardihah wants to read
The One by Melur Jelita
Rate this book
Clear rating
Mardihah Mardihah wants to read
Antologi Cerpen Kepadamu Kekasih by Nojie
Rate this book
Clear rating
Mardihah Mardihah wants to read
Angin Dingin Dari Utara by Siti Hazneza Abdul Hamid
Rate this book
Clear rating
Mardihah Mardihah wants to read
DIAgnosis by Anwar Fazal
Rate this book
Clear rating
Mardihah Mardihah joined the group SembangBuku
173914
Mardihah Mardihah and 23 other people liked Kak Zie's status update
 Kak Zie
Kak Zie added a status update: Apabila nak kritik novel, tak boleh kritik terang-terang.. Nanti dikata memasukkan pasir dalam periuk nasi si penulis.. Kena PM penulis novel tu dan bagitau apa yang tak puas hati.. Tapi apabila masuk bab menjual novel lacur dan lucah, boleh pulak dijual secara terang-terang.. Ada je ejen yang sudi 'membantu'...
.
p/s: Pokok dek ekau la haiihhh... :p
Mardihah Mardihah and 3 other people liked Yana Hana's review of Nadratul Nisa':
Nadratul Nisa' by Mardihah
"Jujurnya buku ni dah lama beli..order dari penulis sendiri saat novel ni keluar di pasaran....
dan jujurnya terlalu lama masa yang diambik untuk menghabiskan novel nie? dan andai ditanya kenapa ???? bcoz of Tan Jie Kang... sampai satu ketika saya s..." Read more of this review »
Mardihah Mardihah added a status update: Baru aku tahu, memilikimu satu anugerah.
Mardihah Mardihah wants to read
Padang Bulan by Andrea Hirata
Rate this book
Clear rating
Yang Arif Yang Wangi by Fizziany
Rate this book
Clear rating
More of Mardihah's books…
“Aku ingin sekali memeluk angin dan menceritakan kepada awan yang aku sedang bahagia. Aku ingin juga mendaki pelangi dan mengkhabarkan yang aku sedang ketawa suka.”
Mardihah, Mr. Pai Epal

“Jatuh cinta denganmu bukan satu dosa. Tetapi ia kenangan dan kekuatan jiwa. Iya atau bukan wahai kekasihku?”
Mardihah, Nadratul Nisa'

“Aku memilih untuk kekal mengukir nama dia sebagai kenangan. Aku juga memilih untuk kekal mendoakan dia agar sentiasa bahagia bersama pilihannya”
Mardihah, Nadratul Nisa'

“Aku ingin sekali memeluk angin dan menceritakan kepada awan yang aku sedang bahagia. Aku ingin juga mendaki pelangi dan mengkhabarkan yang aku sedang ketawa suka.”
Mardihah, Mr. Pai Epal

“Aku memilih untuk kekal mengukir nama dia sebagai kenangan. Aku juga memilih untuk kekal mendoakan dia agar sentiasa bahagia bersama pilihannya”
Mardihah, Nadratul Nisa'

“Jatuh cinta denganmu bukan satu dosa. Tetapi ia kenangan dan kekuatan jiwa. Iya atau bukan wahai kekasihku?”
Mardihah, Nadratul Nisa'

“Peta hidup setiap insan bernama manusia sudah tertulis.

Setiap tulisan itu juga penuh tamsilannya”
Mardihah, Nadratul Nisa'

465 Goodreads Malaysia — 5180 members — last activity Jul 24, 2016 01:26AM
GOODREADS MALAYSIA (GR-MY) "BERNAFAS DENGAN BUKU" Tempat pencinta dan pencandu buku Malaysia berkumpul, bertukar pendapat mengenai buku-buku yang tela ...more
173914 SembangBuku — 64 members — last activity Feb 18, 2016 10:32PM
Ini tempat kita berbicara tentang buku. Tentang apa yang kita suka dalam sesebuah buku yang kita baca. Tentang apa yang kita rasa perlu diperhalusi ol ...more



Comments (showing 1-1)    post a comment »
dateUp arrow    newest »

Masshah Salam ukhwah..terus membaca..


back to top