Albatros Rexhaj

Albatros Rexhaj


Born
Prizren, Kosove, Albania
Website


Albatros Rexhaj është shkrimtar shqiptar i lindur në Prizren (1975). Jeton në Prishtinë dhe aktualisht është shkrimtar pranë shtëpisë botuese DUDAJ në Tiranë.

Është autor i disa dramave teatrore, librave të botuar, tekste këngësh të mrekullueshme, si dhe publikimeve elektronike. Veprimtarinë e tij krijuese e zhvillon në relacionin Tiranë Prishtinë. Gjithnjë me synimin që të jetë përherë afër lexuesve të tij, kudo që ata të ndodhen. Albatrosi është përzgjedhur si mashkulli i muajit në numrin e fundvitit 2012 të revistës prestigjioze ANABEL në Tiranë. Së fundmi është nderuar si "Autori i vitit 2013" nga panairi jubilar i librit në Prishtinë.

Ai është një shkrimtar i dashurisë dhe jetës. Autor i vetëm i Filozofia Urbane (Albatros Rexhaj), një pr
...more

Average rating: 4.20 · 288 ratings · 13 reviews · 7 distinct works · Similar authors
Edith

4.29 avg rating — 110 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Zonja Z

4.19 avg rating — 109 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Ditar dashurie i një shkrim...

4.10 avg rating — 31 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Ne kerkim te daljes

4.05 avg rating — 19 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Bombë në Beograd

3.71 avg rating — 14 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Lettera a un amico italiano...

it was amazing 5.00 avg rating — 4 ratings — published 1999
Rate this book
Clear rating
Rebelimi i Lúlus

really liked it 4.00 avg rating — 1 rating — published 2015
Rate this book
Clear rating
More books by Albatros Rexhaj…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

“Dëshpërimi mund të shfaqet në çdo kohë dhe rëndom vjen kur më së paku e pret. Kështu kemi dëshirë të themi, madje këtë mendim e kemi shndërruar në një lloj miti urban, por e vërteta është e ndryshme. Dëshpërimin ne e ftojmë vetë. Nga pamundësia për të ecur përpara, nga përtesa dhe jo rrallëherë edhe nga frika që të shkojmë në drejtimin që na ndien shpirti, vetvetiu të ecim në kahjen e kundërt. Me vetëdije e bëhemi të huaj me veten, si një lloj arratie e vullnetshme nga ëndrrat, një vetësyrgjynosje derisa i humb kuptimi çdo gjëje. Dhe kjo ndjell zhgënjimin me veten dhe mërzinë që çdo herë vjen pas kësaj të fundit. Ndjenjën e këputjes në shpirt dhe të lodhjes pa shkak, që kulmon me dorëzimin para valëve të dëshpërimit.”
Albatros Rexhaj, Edith

“Nuk është se nuk di të flas. Nuk është se nuk dua të flas. Sado që të përpiqesh, disa gjëra nuk di si t'i thuash. Lodhja dhe mërzia nuk mund të shprehen me fjalë! Edhe sikur ta gjeja një mënyrë... As atëherë, askush nuk do ta kuptonte.”
Albatros Rexhaj, Edith

“Ato ditë e kam kuptuar se shumica e meshkujve janë homofobë. Kushedi, mbase nga pasiguria se edhe vetë mund të jenë si ato makinat që shkojnë edhe me naftë, edhe me benzinë.”
Albatros Rexhaj, EdithIs this you? Let us know. If not, help out and invite Albatros to Goodreads.