Syaihan Syafiq

more photos (1)


#51 best reviewers



Rasyida...
346 books | 147 friends

KopiSuam
284 books | 38 friends

Aini Ak...
400 books | 570 friends

Abraham...
395 books | 250 friends

Kamalia...
298 books | 70 friends

Arif Zu...
259 books | 57 friends

Dawlin ...
258 books | 100 friends

Ridhwan
95 books | 68 friends

More friends…

Syaihan is following 15 people

Syaihan Syafiq

Goodreads Author


url

born
in Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
gender
male

website

twitter username

genre

influences

member since
April 2008


About this author

Syaihan Syafiq was born in Kelantan, but was raised almost entirely in Penang. He received his early education in Penang Free School and had developed an interest in writing ever since he was there.

He had just graduated from Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), obtaining B.Ed. (Hons) in TESL. During his days in UKM, he started to get involved in theater production and had joined numerous production under the university's theater group named Kelab Teater Rimba.

The year 2012 was such a big year for him because he had published his debut novel entitled Bisik, together with a compilation of short stories from various Fixi writers entitled Kopi. In September 2012, his short story entitled 'Aku Yang Kegersangan' is also included in Fixi's secon...more


Average rating: 3.48 · 663 ratings · 181 reviews · 7 distinct works · Similar authors
BISIK
3.58 of 5 stars 3.58 avg rating — 262 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
KOYAK
3.71 of 5 stars 3.71 avg rating — 72 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
KLCC
by
3.51 of 5 stars 3.51 avg rating — 149 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
BOLA
by
3.21 of 5 stars 3.21 avg rating — 138 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Untuk Separa Tuhan
by
3.46 of 5 stars 3.46 avg rating — 68 ratings — published 2013 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Berat Sebelah Kiri
by
4.0 of 5 stars 4.00 avg rating — 2 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Tanah Tumpah Darah
by
3.5 of 5 stars 3.50 avg rating — 2 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
More books by Syaihan Syafiq…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

PINJAM
Syaihan Syafiq is currently reading
by Anuar Shah (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Infinite Jest
Rate this book
Clear rating

 

Syaihan's Recent Updates

Syaihan Syafiq wrote a new blog post
Bila aku pecat bajukuAku nampak parutBila aku loloskan seluarkuAku intai parutBila aku tanggalkan sepatukuAku lihat parutYang terakhirnya bukti Tuh... Read more of this blog post »
A A is currently reading PINJAM
Syaihan Syafiq started reading
PINJAM by Anuar Shah
PINJAM
by Anuar Shah (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
And the Mountains Echoed by Khaled Hosseini
Rate this book
Clear rating
And the Mountains Echoed by Khaled Hosseini
And the Mountains Echoed
by Khaled Hosseini (Goodreads Author)
read in July, 2014
Rate this book
Clear rating
Syaihan Syafiq and 1 other person liked Sakura Lina's review of KOYAK:
KOYAK by Syaihan Syafiq
" ramai sgt org yg x sepatutnya mati, mati dlm citer ni... mmg patut ada sambungan pun.. hajat killer x kesampaian lagi untuk berjumpa mikael. tp aku confuse. suraya yg kat perpustakaan tu org yg sama dgn org yg cari mikael tu ke. kalu ye,kira dia d... " Read more of this review »
Bagaimana Anyss Naik Ke Langit by Faisal Tehrani
" Naskah karya Faisal Tehrani ini harus dibaca tatkala sedang tenang-tenang memandangkan ia sarat dengan fakta walaupun sekali imbas kau mungkin kata buku ini nipis berbanding naskahnya yang lain.


Pengisiannya pada aku tidak terlampau berat jika diba... " Read more of this review »
Syaihan Syafiq wants to read
Bagaimana Anyss Naik Ke Langit by Faisal Tehrani
Rate this book
Clear rating
Kumpulan Cerpen  40 by Arif Zulkifli
Kumpulan Cerpen 40
by Arif Zulkifli (Goodreads Author)
read in June, 2014
Rate this book
Clear rating
Buku kecil edisi terhad Kumpulan Cerpen 40 hasil nukilan sepenuhnya saudara Arif Zulkifli ini dilancarkan secara rasminya pada Pesta Buku Antarabangsa 2014 di PWTC tempoh hari, di mana atas sebab-sebab peribadi, aku tidak dapat hadiri. Walaubagaimana...more
Syaihan Syafiq wants to read
色彩を持たない多崎つくると、彼の巡礼の年 by Haruki Murakami
Rate this book
Clear rating
More of Syaihan's books…
“Diberi paha minta pelir. Diberi pelir minta buntut. Diberi buntut minta cinta. Diberi cinta minta hati dan dia wajar mati!”
Syaihan Syafiq, BISIK

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Goodreads Malaysia: Lyla Ibrahim - aiming for 60 books this year!! 10 61 Sep 12, 2012 06:40PM  
“Diberi paha minta pelir. Diberi pelir minta buntut. Diberi buntut minta cinta. Diberi cinta minta hati dan dia wajar mati!”
Syaihan Syafiq, BISIK

“A book lying idle on a shelf is wasted ammunition.”
Henry Miller, The Books in My Life

“yang dihajat, tapi tak dapat, adalah nikmat, yang paling padat.”
A. Samad Said

“But a mermaid has no tears, and therefore she suffers so much more.”
Hans Christian Andersen, The Little Mermaid

“We need never be ashamed of our tears.”
Charles Dickens, Great Expectations

465 Goodreads Malaysia — 2118 members — last activity 4 hours, 53 min ago
GOODREADS MALAYSIA (GR-MY) "BERNAFAS DENGAN BUKU" Tempat pencinta dan pencandu buku Malaysia berkumpul, bertukar pendapat mengenai buku-buku yang telah...more
47665 Buku Terjemahan Melayu — 33 members — last activity Sep 09, 2013 10:17PM
Kumpulan buku-buku terjemahan ke dalam bahasa Melayu.



No comments have been added yet.