Hlovate





Hlovate

Author profile


born
Malaysia
website

genre


About this author

HANYA INGIN DIKENALI dengan nama Hlovate. Menulis baginya adalah satu cara untuk berkongsi dan meluahkan rasa.

Antara kata-kata Hlovate:
"... menulis bukan sebab aku nak cipta dunia fantasi. Hanya contengkan apa yang nak dikongsi dengan orang lain tentang apa yang diketahui. Aku tak banyak ilmu. Aku cuma tau kisah hidup ~ aku, famili aku, kengkawan aku dan orang keliling aku. Dunia ni 'classroom' yang paling besar dengan Allah sebagai 'Teacher the Almighty'. Aku banyak belajar dengan tu. Aku tak pandai tulis bahasa bunga-bunga untuk harukan hati orang. Aku 'just' tulis apa yang aku rasa dan nak orang rasa. Tapi macam kata kawan aku, 'everything needs commercial value and attraction force'; maka aku pun 'draw' je cerita tu ikut 'taste' orang y...more


Average rating: 4.46 · 10,284 ratings · 802 reviews · 13 distinct works · Similar authors
aA+bB
4.5 of 5 stars 4.50 avg rating — 1,733 ratings — published 2008 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Versus
4.52 of 5 stars 4.52 avg rating — 1,303 ratings — published 2010
Rate this book
Clear rating
Tunas
4.5 of 5 stars 4.50 avg rating — 1,257 ratings — published 2008
Rate this book
Clear rating
5 tahun 5 bulan
4.4 of 5 stars 4.40 avg rating — 1,212 ratings — published 2007
Rate this book
Clear rating
Contengan Jalanan
4.59 of 5 stars 4.59 avg rating — 1,126 ratings — published 2011 — 3 editions
Rate this book
Clear rating
Rooftop Rant
4.45 of 5 stars 4.45 avg rating — 1,138 ratings — published 2009
Rate this book
Clear rating
Anthem
4.51 of 5 stars 4.51 avg rating — 712 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Gurindam Jiwa
by
4.26 of 5 stars 4.26 avg rating — 633 ratings — published 2007
Rate this book
Clear rating
Hlovatinta
4.54 of 5 stars 4.54 avg rating — 234 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Geng ABCDE Bercuti Ke Arau
4.29 of 5 stars 4.29 avg rating — 177 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
More books by Hlovate…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

“The man that decided to change on the 12th hours died at the 11th.”
Hlovate, Contengan Jalanan

“Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.”
Hlovate, Tunas

“Everybody know death is inevitably coming, but it never fails to catch everybody by surprise everytime one is going”
Hlovate, Contengan Jalanan

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Goodreads Malaysia: List 50 buku Mu'az ( cube yang terboleh) 78 134 Dec 30, 2011 03:44AM  
Goodreads Malaysia: Pengarang yang sangat-sangat ingin ditemui 116 324 Sep 24, 2013 06:41AM  


Is this you? Let us know. If not, help out and invite Hlovate to Goodreads.